- hagar––––•(-• عضو فعال •-)•––––
عدد المساهمات : 29
نقاط : 48748
النشاط : 0
العمر : 31
طرق عديدة لعمل الجمبرى
السبت يوليو 30, 2011 5:35 am
(1)..الجمبري بالزيت والليمون:
-جمبري حجم كبير مقشر ومنظف
-لتبيل (ثوم+ملح+شطه+كمون+ليمون)
-ملعقتين زيت
......
-قومي بحشو شق الجمبري بالتبيله ورصيه فالصينيه وضيفي له الزيت ثم أتركيه ساعه
-ارفعيه علي نار هادئه حتي يجف ماؤه ويبدأ في التحمير الخفيف...
2)كفته الجمبري:
-جمبري حجم صغير
-دقيق أرز حسب كميه الجمبري
-بصله متوسطه+4فصوص ثوم
-بقدونس وشبت
-ملح وفلفل وكمون
.........
-في الخلاط قطعي البصل وضيفي له الثوم والبقدونس والشبت(مقطع علشان ميلفش جوه الخلاط) والبهارات
-بمرق اللحم أو في الهون..دقي الجمبري دقات خفيفه (مش لدرجه انه يتهرس ..وهدا علشان يتماسك مع خليط الدقيق)
-في وعاء عميق اخلطي الدقيق بالجمبير بالخليط السابق حتي تتكون لديكي عجينه لينه نوعا ما غير يابسه
امسحي يدك بالزيت وشكلي العجينه علي شكل اصابع أو دوائر
-وهنا خياران اما تقلي فالزيت علي نار هادئه ..أو تسلق في ماء مغلي وملح ثم تنشل وتحمر فالزيت..
3)كفته الجمبري بلصلصة:
-يؤخذ مقدار من الكفته المقليه
-عصير طماطم
-3فصوص ثوم
-ملح وبهارات
..........
-في حله عميقه أهرسي الثوم وحمريه في الزيت
-ضيفي عصير الطماطم والبهارات وأتركيه ليغلي
- ضيفي الكفته واتركيها لحد ما تتسبك شويه
-أو ممكن تقومي بعمل نفس المراحل في الصينيه وبعد التسبيك تدخل الفرن
-جمبري حجم كبير مقشر ومنظف
-لتبيل (ثوم+ملح+شطه+كمون+ليمون)
-ملعقتين زيت
......
-قومي بحشو شق الجمبري بالتبيله ورصيه فالصينيه وضيفي له الزيت ثم أتركيه ساعه
-ارفعيه علي نار هادئه حتي يجف ماؤه ويبدأ في التحمير الخفيف...
2)كفته الجمبري:
-جمبري حجم صغير
-دقيق أرز حسب كميه الجمبري
-بصله متوسطه+4فصوص ثوم
-بقدونس وشبت
-ملح وفلفل وكمون
.........
-في الخلاط قطعي البصل وضيفي له الثوم والبقدونس والشبت(مقطع علشان ميلفش جوه الخلاط) والبهارات
-بمرق اللحم أو في الهون..دقي الجمبري دقات خفيفه (مش لدرجه انه يتهرس ..وهدا علشان يتماسك مع خليط الدقيق)
-في وعاء عميق اخلطي الدقيق بالجمبير بالخليط السابق حتي تتكون لديكي عجينه لينه نوعا ما غير يابسه
امسحي يدك بالزيت وشكلي العجينه علي شكل اصابع أو دوائر
-وهنا خياران اما تقلي فالزيت علي نار هادئه ..أو تسلق في ماء مغلي وملح ثم تنشل وتحمر فالزيت..
3)كفته الجمبري بلصلصة:
-يؤخذ مقدار من الكفته المقليه
-عصير طماطم
-3فصوص ثوم
-ملح وبهارات
..........
-في حله عميقه أهرسي الثوم وحمريه في الزيت
-ضيفي عصير الطماطم والبهارات وأتركيه ليغلي
- ضيفي الكفته واتركيها لحد ما تتسبك شويه
-أو ممكن تقومي بعمل نفس المراحل في الصينيه وبعد التسبيك تدخل الفرن
- MONO! ஜ .¸¸ ﬗm عضو فضىmﬗ ¸¸. ஜ
عدد المساهمات : 1249
نقاط : 50318
النشاط : 0
العمر : 30
رد: طرق عديدة لعمل الجمبرى
الخميس أغسطس 11, 2011 11:17 pm
مرسى على الموضوع
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى