شات شباب وبنات العرب افضل شات عربي دردشة عربية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اذهب الى الأسفل
hagar
hagar
––––•(-• عضو فعال •-)•––––
––––•(-• عضو فعال •-)•––––
انثى
عدد المساهمات : 29
نقاط : 48748
النشاط : 0
العمر : 31

طرق عديدة لعمل الجمبرى  Empty طرق عديدة لعمل الجمبرى

السبت يوليو 30, 2011 5:35 am

(1)..الجمبري بالزيت والليمون:
-جمبري حجم كبير مقشر ومنظف
-لتبيل (ثوم+ملح+شطه+كمون+ليمون)
-ملعقتين زيت
......
-قومي بحشو شق الجمبري بالتبيله ورصيه فالصينيه وضيفي له الزيت ثم أتركيه ساعه
-ارفعيه علي نار هادئه حتي يجف ماؤه ويبدأ في التحمير الخفيف...



2)كفته الجمبري:
-جمبري حجم صغير
-دقيق أرز حسب كميه الجمبري
-بصله متوسطه+4فصوص ثوم
-بقدونس وشبت
-ملح وفلفل وكمون
.........


-في الخلاط قطعي البصل وضيفي له الثوم والبقدونس والشبت(مقطع علشان ميلفش جوه الخلاط) والبهارات
-بمرق اللحم أو في الهون..دقي الجمبري دقات خفيفه (مش لدرجه انه يتهرس ..وهدا علشان يتماسك مع خليط الدقيق)
-في وعاء عميق اخلطي الدقيق بالجمبير بالخليط السابق حتي تتكون لديكي عجينه لينه نوعا ما غير يابسه
امسحي يدك بالزيت وشكلي العجينه علي شكل اصابع أو دوائر
-وهنا خياران اما تقلي فالزيت علي نار هادئه ..أو تسلق في ماء مغلي وملح ثم تنشل وتحمر فالزيت..

3)كفته الجمبري بلصلصة:

-يؤخذ مقدار من الكفته المقليه
-عصير طماطم
-3فصوص ثوم
-ملح وبهارات
..........
-في حله عميقه أهرسي الثوم وحمريه في الزيت
-ضيفي عصير الطماطم والبهارات وأتركيه ليغلي
- ضيفي الكفته واتركيها لحد ما تتسبك شويه
-أو ممكن تقومي بعمل نفس المراحل في الصينيه وبعد التسبيك تدخل الفرن

Zico
Zico
•°o.O نائب مدير عام O.o°•
•°o.O نائب مدير عام O.o°•
ذكر
عدد المساهمات : 5172
نقاط : 71643
النشاط : 3012
العمر : 29
http://www.aircold4ever.net

طرق عديدة لعمل الجمبرى  Empty رد: طرق عديدة لعمل الجمبرى

السبت يوليو 30, 2011 3:10 pm
توبيك رائع
MONO
MONO
! ஜ .¸¸ ﬗm عضو فضىmﬗ ¸¸. ஜ
! ஜ .¸¸ ﬗm عضو فضىmﬗ ¸¸. ஜ
انثى
عدد المساهمات : 1249
نقاط : 50318
النشاط : 0
العمر : 30

طرق عديدة لعمل الجمبرى  Empty رد: طرق عديدة لعمل الجمبرى

الخميس أغسطس 11, 2011 11:17 pm
مرسى على الموضوع *6
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى